opc_loader

Menu

Bedankt voor uw aankoop op inbouwnavigatie.com. Neem de handleiding goed door voor een correcte installatie van het product. We hebben ons best gedaan om er voor te zorgen dat deze handleiding zo compleet mogelijk is. Mocht deze handleiding informatie tekort komen of niet voldoende compatibel zijn met het product dat u hebt aangeschaft, laat het ons dan weten zodat we u handmatig kunnen informeren.

Belangrijke mededeling

Voor het kunnen installeren van dit toestel is enige technische kennis vereist. Mocht u niet zeker weten of u voldoende technische kennis beheerst, raadpleeg een specialist of neem contact met ons op. Wij staan altijd klaar om u te ondersteunen. Het installeren van de radio doet u op eigen verantwoordelijkheid. Koppel voor uw eigen veiligheid het accu van uw voertuig los wanneer u het systeem aan het installeren/inbouwen bent.

Ondersteuning – Contact opnemen met onze technische team via mail:verkoop@inbouwnavigatie.com

 

MEEST VOORKOMENDE PROBLEMEN

Mijn navigatiesysteem gaat niet automatisch uit

In dit geval kunt u 3 dingen doen:

Stap 1
Zoek de zwarte zekeringbuis(zie foto) en haal de zekering eruit. Zet de auto aan en test even uit of het toestel automatisch aan gaat. Is dit inderdaad het geval? Test dan ook even uit of het toestel automatisch uit gaat wanneer je de sleutel uit het contact haalt/de auto uit zet. Mocht dit niet het geval zijn, ga dan door met de volgende stap.

IMG_4104

Stap 2
Doe de zekering weer terug in de buis en sluit deze vervolgens. Pak nu een kniptang en knip de rode draad die naar de Canbus Decoder loopt (zwarte kastje met label ”Canbus Decode”). Let op: er zijn 2 rode draden die naar de Canbus Decoder lopen. De één is rood met zwart en de andere is enkel rood. Knip de rode draad. Test nu nogmaals uit of het toestel automatisch uit gaat wanneer je de auto uit zet.

IMG_4105

Stap 3
Het lijkt erop dat de CANBUS niet wordt ondersteund door je auto, in dit geval kun je nog maar 1 ding doen. Check of je radio 1 constante 12v+ krijgt en 1 geschakelde 12v+. De constante stroom moet op de dikke gele draad van de ISO stekker. De geschakelde 12v+ moet op de rode kabel van de ISO stekker zoals op de foto is weergegeven. Koppel de Canbus Decoder los. Nu moet het 100% werken maar dan zonder CANBUS. Dit houdt in dat o.a. verschillende boordcomputer -en voertuiginformatie niet zal worden getoond op het toestel. Loop stap 1 en 2 eerst goed door voordat je begint aan stap 3. Negen van de tien keer moet het namelijk wel werken met Canbus. Neem eventueel contact met ons op wanneer je niet zeker weet of je het goed hebt gedaan.

iso stekker

Navigatie programma start automatisch op bij uit en aan zetten van het toestel

Via instellingen kunt u “Auto enter GPS” uitzetten. Heeft u de navigatieprogramma gebruikt dan dient u deze ook na het gebruik via de programma uit te zetten. Voortaan zal het toestel niet meer automatisch opstarten met navigatieprogramma.

Slechte radio ontvangst

Het is een vaak voorkomende probleem wanneer er een aftermarket radio wordt ingebouwd in een Volkswagen auto’s zonder zichtbare antenne op de dak. Dit komt omdat de onzichtbare antennes speciaal zijn ontworpen voor de originele Volkswagen radio’s. Meestal kan de radio signaal toch versterkt worden met een Phantom antenne versterker.

De probleem met radio signaal ligt dus niet aan onze systemen want bij alle overige auto’s met een dakantenne is de radio signaal heel goed.

Ik kan de tijd niet instellen

Via instellingen dient u naar GPS info te gaan en daar auto sync uitzetten. Daarna kunt u via de tijdinstellingen wel de tijd handmatig gaan instellen.

GPS antenne werkt niet

Via de instellingen kunt u zien of de bereik van de antenne goed is. Dat kunt u zien bij GPS Info. Als het goed is moet er bij GPS status “OK” staan. Is dat niet het geval dan is de GPS antenne niet goed aangesloten of geïsoleerd. Controleer de aansluitingen en plaats de GPS antenne buiten het dashboard.

Navigatieprogramma start niet op.

Gaat u voor het eerst gebruik maken van de navigatieprogramma? Dan moet u eerst via “Setup” naar Navi Path en dan .exe bestand aanklikken. Daarna kunt u gebruik maken van de navigatieprogramma.

Accu van mijn auto leeg

U kunt 2 dingen proberen.

De rode kabel van de navigatiesysteem heeft een zwarte koker met een zekering erin, haal de zekering eruit doe de sleutel in de contact, zet de contact aan en kijk of de navigatie aan gaat. Als de navigatie aangaat is het ook belangrijk dat die automatisch uit gaat wanneer de sleutel niet meer in het contact zit. Haal de sleutel uit de contact en kijk of  de navigatie uitgaat. Als de navigatie helemaal uit gaat dan is dus de zekering overbodig en laat u de zekering eruit, nu zal de accu niet meer leeg gaan.

De beste oplossing is een geschakelde draad draad trekken en die aansluiten op de rode kabel van de radio en de zekering erin laten, daarna moet u de rode kabel wat uit de canbus kastje komt en naar de navigatie gaat doorknippen zodat er niet dubbelstroom wordt doorgevoerd naar de navigatie. Als u het op deze manier aansluit zal uw accu gegarandeerd nooit leeg gaan door de navigatiesysteem.

Navigatie onthoud instellingen niet

We zijn bezig met de beschrijving sorry voor het ongemak.

Achteruitrijd Camera uitschakelen

Knip het roze kabeltje door daarmee schakelt u de achteruitrijd camera uit.