opc_loader

Menu

DAB+ software is vooraf geïnstalleerd, klik op DAB+  op het applicatiescherm en zoek automatisch naar  beschikbare zenders. De DAB+ adapter koppelt u via  de USB ingang op de achterkant van de radio. De  raamantenne van de DAB+ adapter bevestigt u op  uw voorruit. 

Indien u gebruikt wilt maken van dab+ (digitale  radio) dan kan dit op 2 manieren. U kunt gebruik  maken van digitale radio middels een dab+  applicatie. Wij raden de applicatie genaamd: ‘’JUKE’’  hiervoor aan. Een andere optie is om gebruikt te  maken van digitale radio middels DAB+ ontvanger  en DAB+ antenne. Bij Android systemen is het  noodzakelijk te beschikken over een dab module als  u via antenne dab+ wenst te luisteren. Indien u deze  niet in bezit heeft kunt u deze bij ons aanschaffen.  DAB+ plak antenne monteren 

* Let op wij raden aan indien u verwarmingsdraden  in uw ruit heeft om een dab dak antenne te  installeren. In combinatie met verwarmingsdraden  stoort dab+ Een dab+ raamantenne is een  makkelijke oplossing welke ook vaak goed werkt.  Verwarmingsdraden, de coating van uw raam en de  regio waarin u rijd zijn allen van invloed op de dab+  ontvangst. Met een dab dak antenne is het  ontvangst optimaal.  

1.1 Benodigde materialen 

Voor het installeren van de DAB+ heb je vaak de volgende gereedschappen  nodig. De demontagetools zijn niet noodzakelijk maar voorkomen wel schade  aan het interieur doordat deze wendbaar en van plastic zijn gemaakt. 

2x schoonmaakdoekjes 

Glasreiniger 

Demontaget 

 

Een externe DAB+ antenne bestaat vaak uit 3 onderdelen, zoals hieronder  afgebeeld. De raamantenne, de DAB+ adapter en een usb-kabel. Indien je  autoradio al een DAB+ aansluiting heeft dan heb je enkel nog de raamantenne  nodig. 

 

1.2 DAB+ installeren en aansluiten 

Voor het installeren en aansluiten van DAB+ volgen we de volgende stappenplan: 1. Neem de demontage sleutels en haal de kap om de A-stijl los 

 

2.

Bepaalde wederom de positie van de DAB+, neem hier als uitgangspunt  hoe hoger hoe beter. 

Hou er rekening mee dat de raamantenne geplakt wordt op de voorruit  en het zwart/koperen gedeelte contact moet maken met het chassis.  Door de antenne zo hoog mogelijk te plaatsen voorkom je tevens dat je  zicht wordt belemmert.  

 

3.

Nadat de positie is bepaald, nemen we de ontvetter en maken we het  gedeelte van het Chassis schoon waar de antenne straks contact maakt.  Zorg dat het gedeelte vervolgens goed droog is. 

 

4. 

Hierna nemen we de schuurpapier en schuren we het gedeelte van het  Chasiss waar de antenne contact zal maken. Let hierbij op dat er geen  krassen op de voorruit ontstaan. Reinig vervolgens wederom de A-stijl 

 

5.

Maak de voorruit aan de binnenzijde schoon met een glasreiniger en  maak deze vervolgens droog 

 

6. 

Neem de raamantenne uit de DAB+ verpakking. Verwijder vervolgens de  beschermfolie. 

 

7.

Plak de raamantenne op de voorruit en zorg ervoor dat de het  zwarte/koperen gedeelte niet op de voorruit plakt. Druk de plakgedeelte  vervolgens goed aan zorg dat hieronder geen bubbels zitten. 

 

8. 

Neem de kabel aan de raamantenne en werk deze vervolgens weg zodat de  A-Stijl teruggeplaatst kan worden. Werk deze kabel dusdanig weg dat deze  hierna naar de autoradio gevoerd kan worden. 

 

9.

                 Plaats vervolgen de kap van de A-stijl terug

 

10.

                 Neem de DAB+ adapter uit de verpakken en trek de kabel vervolgens  door naar de DAB+ adapter.  

11. 

Neem vervolgens de usb kabel uit de verpakking en koppel deze aan de  DAB+ adapter en de andere zijde aan de autoradio. Let op: De ingang naar  stekker naar de autoradio betreft de USB uitgang. 

12. 

Zet de DAB+ adapter vervolgens vast zodat deze niet kan bewegen tijdens  het rijden. Indien dat wel gebeurd kan het ontvangst zwakker worden. 

 

13. Start de autoradio op en open de DAB+ applicatie. Klik vervolgens het  vergrootglas om zenders te zoeken. Sla eventueel zenders op onder  favorieten.  

14. 

Beschikt de autoradio niet over een DAB+ applicatie, dan is de DAB-Z  Applicatie uit de Google Playstore een geschikte alternatief. 

Plaats de radio terug en werk alle kabels netjes weg. 

 

De installatie is nu afgerond.