opc_loader

Menu

Roadnav s100

Roadnav s100

Het Verschil !

Waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer van welke leverancier nu een radio met navigatie te kopen. Wij kunnen u direct antwoord geven op het meest belangrijke punt waar u moet op letten als u een radio met navigatie wilt kopen. Het is de werkprocessor die het belangrijkste is in de radio die het toestel met al zijn opties als bijvoorbeeld de navigatie optimaal laat werken.

De verwerkingsprocessor is dus het belangrijkst. Dat is namelijk de chip waar het complete systeem op werkt. Eigenlijk dus dat waar uw smartphone, PC of bijv tablet ook op draait.
Als u een tablet of PC koopt let u ook op wat voor specificatie het geheugen en de werkprocessor het aparaatcheeft. Dit moet u dus ook doen bij het kopen van een radio met navigatie, dit zijn namelijk ook kleine computers.

De radio's waarbij wij vermelden dat er een Cortex 8 processor in zit zijn de radio's waar u het langste plezier van zult hebben. Deze radio navigatie's zijn snel, reageren goed en kunnen meerdere taken tegelijk zonder enige problemen uitvoeren.

Een nadeel van radio navigatie's waarin geen goede chip is verwerkt worden vaak erg warm waardoor ze steeds slechter gaan werken. Ook slaat dan de processor vast, u moet dan de radio resetten. Navigatie en bijv CD geluid tegelijk wordt langzaam minder goed, het touchscreen reageert meestal dan ook steeds langzamer of minder precies.

Wij gaan er van uit dat u zich niet wilt gaan ergeren aan uw radio navigatiesysteem tijdens het rijden. Ons advies daarom kies voor een radio navigatie met een goede degelijke verwerking processor als een Cortex 8.

De Cortex 8 processor wordt o.a ook gebruikt in :
- Apple A4
- Allwinner A1X
- Freescale Semiconductor i.MX51 [2]
- Rockchip RK2918, RK2906 [3]
- Samsung Exynos 3110
- TI OMAP3
- TI Sitara ARM Processors
- Conexant CX92755 [4]

Bovenstaande zijn bekend van Smartphone's, Tablet's, Notobooks's en zelfs ook digitale TV's. De meest bekende fabrikanten die in hun producten de Cortex 8 verwerken zijn Apple en Samsung

 

klik hier voor de digitale handleiding

 

4 Artikelen